Monday, August 12, 2013

Fighting eel

My all time favorite food must be broiled unagi(eel)
I assume it's one of comfort food for all the Japanese

I spent my weekend strolling with this beautiful green bicycle! 
My first stop was at Higashi Azabu "The fifth Nodaiwa " restaurant 
(established at end of Edo period.)
Apparently there's Nodaiwa restaurant in Paris as well
i heard that French people eat eel too but it's a little hard to 
describe Parisienne eating eel
The place was packed with unagi lovers. 
Due to the way they steam unagi for over 3 hrs,
it was really soft texture and light taste than expected,
so people who is used to eat with more fat, i would not suggest.
Unagi is traditionally summertime favorite food for Japanese. 
Unagi is considered high nutrition so it provides energy
and we can overcome the heat

Tops/ MANGO  denim/A&F  Scarf/McQueen  shades/Prada
shoes/NIKE dunk sky hi  bag/Clare Vivier duffle bag

 鰻は私の大好物。
先週末はこのカッコいい自転車と共にお散歩
最初のstopは東麻布にある"五代目 野田岩" 名前の通り
こちらは江戸時代末期から200年以上もの歴史を持つ老舗の鰻屋さん
パリにも支店があるらしいけど、パリジェンヌがうなぎを頬張る姿が
想像出来ない...でも鰻自体はフランスでも調理されるらしい
店内はお昼時に向かったからうなぎ好きなお客さん達で大繁盛!
ちなみにここは、普通のうな重よりとてもあっさりしていて食べやすい
けれど、濃厚さを好む人は向かないかもしれない
高騰していくうなぎ、そして将来は天然うなぎが食べれなくなる
恐れがあるからこそ、食べれる時にたくさん食べておきたいな...
と思った贅沢なひと時でした。
ところでうなぎが消えたら悲しむのは、誰よりも大人のみなさんよね。

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